Nesta Carter och Usain Bolt i Diamond League-tävlingen i Zürich 2013. Foto: TT

Bolts lagkamrat fast för dopning – ännu en gång

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg månad sedan lade han löparskorna på hyllan. Trots det riskerar den jamaicanske sprintern Nesta Carter en andra avstängning för dopning. Vilken förbjuden substans det handlar om vill inte den jamaicanska antidopningsbyråns disciplinära kommitté uppge.

35-åringens första dopningsavstängning kom för tre år sedan, efter det att gamla tester från OS 2008 återtestats med nya metoder. Det fick till följd att Jamaicas lag på 4x100 meter blev av med OS-guldet.

Jamaicas antidopningsorganisation, AIDP, kommer att förhöra Carter den 14 oktober.

När Carter meddelade att han skulle lägga av sade han att det berodde på medicinska orsaker som hindrat honom från träning och tävling sedan i mars i år. Han sade att den medicin som han ordinerats av läkare inte var tillåten enligt antidopningsreglementet.

Carter har sprungit på 9,78 sekunder på 100 meter och har ett OS-guld och tre VM-guld på 4x100 meter, samt ett VM-brons individuellt på 100 meter.

ARKIV: Hårds OS-höjdare: Usain Bolt – när blixten slog ned

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.