Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wightman kan knappt tro att han besegrat Jakob Ingebrigtsen i bakgrunden. Foto: TT

Brittisk sensationsseger på 1500 meter

Uppdaterad
Publicerad

Britten Jake Wightman spurtade ner favoriten Jakob Ingebrigtsen och vann sensationellt 1500 meter på nya världsårsbästat 3.29,23.

– Det låter overkligt. Jag drömde som barn om att vinna OS och VM och så har jag till slut gjort det, säger Wightman till SVT Sport.

De kenyanska löparna satte upp hög fart och Ingebrigtsen tog över täten med 800 meter kvar och kontrollerade loppet men orkade inte stå emot när Wightman spurtade förbi.

Ingebrigtsen såg chockad ut när han gick runt med sitt silver runt halsen.

Friidrotts-VM

– Vilken spurt av Wightman. Ingebrigtsen brukar inte släppa löpare förbi sig, säger SVT Sports expert Christian Olsson.

”Gjorde en del misstag”

– Jag kände mig bra men jag gjorde en del misstag och höll inte ihop det de sista 200 meterna. Jag förtjänar det men är besviken. Det är en ära att ta en medalj såklart och jag är väldigt glad för Jakes skull, säger Ingebrigtsen enligt Reuters.

Det höll hela vägen för Wightman.

– Jag försökte bara hänga i och jag visste inte att jag vunnit förrän jag passerat mållinjen. Nu ska jag njuta av det här ögonblicket och ta in det. Man vet inte hur många sådana här ögonblick man får, säger Wightman som kanske stryker 1500 meter vid EM i München om ett par veckor för att koncentrera sig på Samväldesspelen.

Det lutar åt 800 meter för honom vid EM, berättar han för SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet