Filip Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån

Bröderna Ingebrigtsen flög fram på 1 500 meter

Uppdaterad
Publicerad

Filip och Jakob Ingebrigtsen flög fram på 1 500 m där de blev trea och fyra. Tiderna 3.30,01 och 3.31,18, vilket betydde norskt rekord, junioreuroparekord och U18-världsrekord.

– Är det möjligt? Det var ett bra lopp och det kändes väldigt fint. Att springa på 3.30,01 är fantastiskt även om det är över drömgränsen 3.30. Får jag ett par veckor på mig kan det bli ännu lite bättre, säger storebror Filip Ingebrigtsen inför EM i Berlin om tre veckor.

Timothy Cheruiyot vann den kenyanska duellen med Elijah Manangoi och de hade 3.28,41 respektive 3.29,64. Tolv löpare noterade någon form av rekord eller årsbästa. Elvan hade exempelvis 3.32.

”Dröm att få göra det med min bror”

– Jag tror att Jakob Ingebrigtsen sprang allra snabbast sista 150 meterna, han sprang vansinnigt snabbt, säger Anders Gärderud om 17-åringen som var tvåa i JVM senaste helgen på distansen. 17-åringen var kanske den som imponerade allra mest i kväll. 3.31 av en 17-åring.

Jakob Ingebrigtsen var upprymd.

– Det är helt sjukt. Jag hade ingen aning om att tiden var så bra och det var en dröm att få göra det med min bror, säger Jakob till NRK och Diamond League efter putsningen av det personliga rekordet med 2,5 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.