Coleman slår tillbaka om dopningsanklagelserna: ”Inte sant”. Foto: TT

Coleman slår tillbaka om dopningsanklagelserna: ”Inte sant”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail har årets världsetta på hundra meter, Christian Coleman, missat att rapportera var han har befunnit sig för tre dopningstester och riskerar att stängas av.

Enligt honom själv är det felaktiga uppgifter.

– Det är inte sant. Jag är inte en kille som tar tillskott överhuvudtaget, så jag är aldrig orolig över att ta dopningstest, säger Christian Coleman i ett uttalande enligt Reuters.

Det slog ner som en bomb för två dagar sedan när Daily Mail rapporterade att den amerikanska världsettan på hundra meter Christian Coleman riskerade avstängning efter att tre gånger, enligt tidningen, missat att berätta var han har befunnit sig för tre dopningstester.

Han uttalade sig inte då – men han gjorde det i kväll.

– Vad som har rapporterats runt om, kring mina rapporter om var jag befunnit mig är inte sant, säger årets världsetta. Jag är säker på att det kommande förhöret kommer att klargöra för hur saken ligger till och jag kommer att delta på VM i Doha.

– Jag är inte en kille som tar tillskott överhuvudtaget, så jag är aldrig orolig över att ta dopningstest. Någon gång efter förhöret kommer jag att kunna svara på frågor men från och med nu måste jag respektera processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.