Daniel Ståhl imponerade i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl vann diskustävlingen under Karlstads Grand Prix. Ståhl vann tävlingen överlägset på 69.11, vilket är nytt årsbästa för svensken.

– Det var ett bra genrep inför EM, säger Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl visar bra form inför EM i Berlin om knappt två veckor.  Först i det tredje kastet fick han sitt första godkända kast på 66.31, vilket då var en ledning med runt fyra meter. I den fjärde omgången kom så jättekastet på 69.11. Nytt banrekord, sitt tredje längsta kast i karriären och årsbästa med en meter för Ståhl.

– Nu är det bara några dagar kvar till Berlin så det känns bra. Målet var att slå banrekord och det gjorde jag också, säger Ståhl efter jättekastet.

– Det var bra tryck genom hela kastet. Det var ett bra genrep inför EM.

Tvåa blev jamaicanen Chad Wright på 64.15.

Ståhls kast innebär samtidigt att han går upp på en tredjeplats på världsbästalistan i år, efter jamaicanen Fedrick Dacres och världsmästaren Andrius Gudzius från Litauen.

– Han kände direkt att det där var en bra träff. Vilket formbesked av Daniel Ståhl. 69 meter, nu ställer sig håren på kroppen, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.