Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Diskusgiganten Daniel Ståhl om sin motivation och fokus inför utomhussäsongen med Diamond League och VM. Se mer i klippet. Foto: SVT/Bildbyrån

Daniel Ståhl om den tuffa fjolårssäsongen: ”Får sätta sig ner och se vad man gjorde för fel”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tung säsong resultatmässigt laddar diskusstjärnan Daniel Ståhl om för både Diamond League och VM.

– Man får sätta sig ner och se vad man gjorde för fel och försöka göra det bästa av situationen. Jag känner mig redo för det här året, säger han.

30-årige OS- och VM-guldmedaljören Daniel Ståhl flyttade nyligen till Malmö och bytte tränare. Efter elva år med Vésteinn Hafsteinsson jobbar han numera med Staffan Jönsson. Och sedan förra säsongen har Ståhl minskat träningsmängden något.

– Man kan säga att nu har jag byggt upp det här stora huset i över tio år med grundträning. Nu gäller det att man finputsar fönstren, vattnar gräsmattan och sådant där. Det betyder att jag behöver lite mer återhämtning men jag tränar ändå lika hårt som jag gjort innan, säger han.

Reta ungtupparna

Nye tränaren Staffan Jönsson menar att hans jobb främst handlar om att hålla Daniel Ståhl motiverad.

– Vi tänker att Daniel inte har någon press längre. Daniel är faktiskt världsmästare och olympisk mästare och han kan faktiskt bara njuta resten av sin karriär. Mitt jobb är att förvalta det de har byggt. Så han kan komma upp och reta de där ungtupparna som har börjat komma upp, säger Staffan Jönsson.

Daniel Ståhl inleder Diamond League i Doha. Se galan på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.