Daniel Ståhl på Bislett Games. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Daniel Ståhl segrade – utan att imponera

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottstävlingen på Bislettstadion blev ingen succé för Daniel Ståhl. Tekniken stämde inte, men 65,92 meter räckte för att vinna.

– Inga ursäkter, det här är för dåligt. Jag har mycket mer längder i kroppen och har kastat långt på träning flera gånger, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Ståhl inledde med två ogiltiga kast och såg – av förståeliga skäl – inte särskilt nöjd ut. I tredje omgången lyckades 27-åringen få till ett godkänt kast, 64,92. Och i femte ökade han till 65,92.

Simon Pettersson – som satte personligt rekord på 66,93 meter på en tävling i Växjö i april – visade fortsatt fin form i tävlingen på Bislett och blev tvåa. 26-åringen gjorde en fin serie, längsta kastet landade på 64,54.

I kula imponerade Wictor Petersson. Den 22-årige skåningen satte nytt personligt utomhusrekord med 20,94 i sista kastet. Det räckte dock inte till seger, norske Marcus Thomsen vann på 21,03.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.