Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matthew Denny slog både Ståhl och Ceh. Foto: SVT

Matthew Denny slog både Ståhl och Ceh: ”Vad är det som händer?”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl mot Kristjan Ceh på nytt.

Då stal australienaren Matthew Denny rampljuset och tog hem segern under Diamond League-galan i Eugene.

– Jag är inte riktigt nöjd alls, säger Daniel Ståhl efter tävlingen.

Se Matthew Dennys skrällkast i spelaren ovan.

Daniel Ståhl inledde tävlingen med Ståhls mått mätt blygsamma 64.59. I det andra kastet höjde han sig rejält med 67.13 och tog ledningen. Men rivalen Kristjan Ceh svarade omgående med 67.64 och duellen var igång.

Ståhl följde upp med 67.36 och sedan ett övertramp i den fjärde omgången. Väl framme i det näst sista kastet så trodde nog många att svensken hade återtagit ledningen.

SE ÄVEN: Ståhls längsta kast i Diamond League-finalen

Fick nöja sig med tredjeplats

Ståhl fick iväg ett rejält kast men det var återigen övertramp. Ett försök återstod men det blev ett misslyckat sådant på 65.62.

– Summerar man säsongen för Daniel Ståhl så har den minst sagt varit fantastisk även fast han inte vann i dag, summerar SVT Sports expert Alhaji Jeng.

”Vad är det som händer?”

Krattat för Ceh-seger men då svarade i stället australienaren Matthew Denny för ett jättekast på 68.43, ett nytt nationsrekord och det räckte alltså till seger i tävlingen. 

– Oj, oj, oj! Vad är det som händer? Ska inte Ceh heller vinna, blir det Matthew Denny, den hade vi inte sett, kommenterade Niklas Nord i SVT:s sändning.

Daniel Ståhl efter tävlingen:

– Häftig arena, amerikanerna är riktigt duktiga på det här med friidrott. Jag njöt varje sekund, jag försökte göra mitt bästa men jag är inte riktigt nöjd alls med något utav kasten. Efter VM har jag varit mentalt trött, det var en stor urladdning.

Se höjdpunkter från all friidrott i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.