Ståhl till final efter viss oro

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl blev klar för VM-final i diskus efter att ha kastat 67,88. Det var en lättad Ståhl som jublade efter kastet i den andra omgången.

– Det kändes bra. Skillnaden mellan kasten var att det var som en överhettad motor i det första kastet där jag ville för mycket men det andra satte jag direkt. Det var svalt och skönt där nere, 28-32 grader, säger Ståhl till SVT Sport.

I det första kastet fick Ståhl på strax över 70 meter men trampade över efter att inte ha orkat stå kvar i ringen. Det satte svensken under press och han såg orolig ut inför sitt andra kast som alltså gick vägen. Noterbart är att Ståhl var den enda som klarade kvalgränsen på 65,50. Näst bäst var störste utmanaren Fedrick Dacres som nådde 65,44.

Friidrotts-VM

– Han var nog lite tagen av stundens allvar. Han var mer seriös än han brukar vara men han fixade det, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson. 

Simon Pettersson var fyra i den första kvalgruppen med 63,65, sammanlag tionde plats vilket räckte till final.

– Jag fick ingen riktig fullträff men ändå skönt att sätta 63 meter i första. Det gav en trygghet och jag hoppas att det räcker, sade Simon Pettersson som skulle sätta sig på läktaren med sin mamma och syster och titta på den andra kvalgruppen.

Finalen med de två svenskarna avgörs måndag kväll klockan 20.25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet