Christian Taylor Foto: TT

Dubbla monsterhopp i tresteg

Uppdaterad
Publicerad

Trestegshopparen Christian Taylor slog till med 18,11 meter i Diamond League-tävlingen i Eugene. En tuff duell där tvåan i tävlingen landade på 18,05.

– Det är vår mentalitet, vi pushar varandra hela tiden säger amerikanen Taylor om holmgången mot landsmannen Will Claye.

OS och VM-mästaren Christian Taylor är i storform och trots säsongen bara har börjat slog han till med ett historiskt hopp över 18 meter. Taylor hoppade 18,11 i Eugene.

Världsrekordet i tresteg satte Jonathan Edwards vid VM i Göteborg 1995 britten slog till med 18,29. Frågan nu är hur länge till det kommer att hålla?

– Jag vill ha världsrekordet, mer än någonsin. Jag älskar utmaningen och ska verkligen satsa allt. Jag är tvåa genom alla tider och den dagen jag väljer att lägga av är det ingen som kommer ihåg en tvåa, sa Taylor efter segern.

Christian Taylors hopp kom i en medvind på 0,8 m/s. Landsmannen Will Clay slutade tvåa i tävlingen med 18,05. Han hade 2,4 m/s i ryggen vilket gör att det hoppet inte räknas i den officiella statistiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.