Shelly-Ann Fraser-Pryce är tillbaka på tävlingsbanan igen efter nästan två år. Foto: TT.

Dubbla OS-mästaren Fraser-Pryce nöjd med comebacken

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gjorde den dubbla OS-mästaren på 100 meter, Shelly-Ann Fraser-Pryce, comeback hemma i Kingston, Jamaica. Hon gjorde sin första tävling på nästan två år.

Fraser-Pryce, Jamaicas kvinnliga Usain Bolt, vann ett heat på 100 meter på beskedliga 11,52 men 31-åringen var nöjd med att vara tillbaka på banan igen.

– Jag kan inte klaga. Det gick bättre än jag trodde. Det var 21 månder sedan jag tävlade, skriver hon på Facebook.

Blev mamma i augusti

Fraser-Pryce, som också har sju VM-guld, blev mamma till sonen Zyon i augusti och missade VM i London. I vintras började hon tala om sin comeback. ”Den kommer att bli den största inom idrottshistorien”, sa hon då – det återstår en del. 

I ett annat heat sprang Shericka Jackson på 11,31 och noterade den snabbaste tiden på nationalstadion i Kingston. Även Sherone Simpson, med sex OS- och VM-medaljer, gjorde comeback efter barnafödande. Hon blev trea på 200 meter med 23,46.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.