Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vann i EM-genrepet. Foto: Bildbyrån

Svagt genrep för Duplantis

Uppdaterad
Publicerad

6,21 på VM och 6,10 i lördags i Diamond League. 

Men på måndagens EM-genrep i ett blåsigt Ungern fick Armand ”Mondo” Duplantis nöja sig med 5,80.

Det var första gången sedan 21 juni han inte klarade sex meter.

Efter dubbla stadionrekord i polska Chorzów i lördags åkte Armand Duplantis till Ungern för en sista tävling innan EM i München. Där fanns stjärnor som Thiago Braz, Christopher Nilsen, Thibaut Collet och Renaud Lavillenie. Men segern var aldrig hotad för svensken då Lavillenie som kom tvåa rev ut sig på 5,80.

När segern var säkrad valde Duplantis att lägga ribban på 6,01 i försök att hoppa över sex meter för 51:a gången. Där blev det tre misslyckade försök för den nyblivna världsmästaren och världsrekordhållaren.

– Vi hade lite otur med vinden som kom från sidan och alla hade det svårt. Jag gjorde vad jag kunde, säger Duplantis enligt Sportbladet.

Går in som regerande mästare

Tävlingen var Duplantis resultatmässigt svagaste sedan lag-SM i juni då han endast klarade 5,61.

– Jag hade älskat hoppa över sex meter, speciellt som det är första gången jag tävlar i Ungern, men det gick inte i dag.

Nästa tävling för Armand Duplantis är EM i München, som sänds i SVT. Stavhoppet avgörs 20 augusti och 22-åringen kliver in som regerande mästare efter segern på 6,05 i Berlin 2018.

Klipp: Duplantis vann tävlingen på 5,80

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.