Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis ska försvara första seniorguldet: ”Det är största målet”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis, 22, har vunnit allt som går att vinna som stavhoppare. Det första seniorguldet kom på EM i Berlin 2018 och nu är han i München för att försvara det.

– Om jag tänker tillbaka fem år och jämför med var jag är nu så är jag stolt, säger han till SVT Sport.

Då Armand Duplantis vann VM i Eugene tidigare i sommar tog han det sista stora guldet som han saknade. Trots det har han inga problem att motivera sig inför ännu ett mästerskap.

– Just nu är det jättekul att tävla och att försöka hoppa så högt jag kan. Det känns lätt att hitta motivation. Det är inget stort problem, säger han.

Vad vill du mest, ta guld eller sikta mot ett nytt världsrekord?

– När man är på mästerskap är det största målet att vinna och ta guldet. Om jag efter det kan hoppa lite högre så kommer jag alltid försöka göra det.

”Finns mer i tanken”

Duplantis, som är storfavorit i EM, tror ändå att han kan hoppa ännu högre.

– VM i Eugene var ett ganska bra hopp. Det var rätt ställe och bra väder, allt var bra. Men det finns mer i tanken, säger han.

Stavkvalet inleds klockan 10.50 på torsdagen, och sänds på SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.