Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Duplantis är långt från klar: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis har dubbla EM-guld, OS-guld, VM-guld och ett världsrekord som ingen är i närheten av – men stavhopparen säger att han har mer att ge.

– Jag vill ha en lång karriär. Det är bara början, säger han i SVT Sports studio.

Man skulle kunna tro att Armand Duplantis vant sig vid att bärga hem mästerskapsguld, men stavhopparen säger efter att ha försvarat sitt EM-guld i Tyskland att man ”aldrig tröttnar på känslan”.

– Det är så speciellt, och kanske lite extra speciellt för att jag är här i Tyskland igen. Det var som en kickstart på min karriär. Det är som att cirkeln är sluten, säger han.

En målsättning för 22-åringen har varit att skriva in sig i historieböckerna som den bästa stavhopparen genom tiderna – och med meritlistan Duplantis har kan man argumentera att han kanske redan gjort det.

– Jag måste väl inte uppnå något mer, säger han och funderar.

– Men jag vill ha en lång karriär. Det är bara början.

Just nu är fokuset att hoppa högre och så småningom bräcka världsrekordet om 6,21 ännu en gång – och förbättringspotential finns. Det gäller främst styrka och snabbhet, enligt stavhopparen som också konstaterar att nästa stav är en världsrekordstav.

– Jag vet att jag kan hoppa högre.

Hur högt? 6,30?

– Ja, kanske.

6,40?

– Vi får se.

KLIPP: Nytt mästerskapsrekord av Duplantis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Duplantis nya mästerskapsrekord i klippet – tog sitt andra EM-guld i karriären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.