Foto: Bildbyrån

Duplantis en av tre svenskar i Diamond League-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det äntligen en ”riktig” Diamond League-gala direkt i SVT. Armand Duplantis,
Kalle Berglund och Suldan Hassan är de tre svenskarna på plats i Monaco.

Det blir en stjärnspäckad kväll där kommentatorsparet Niklas Nord och Alhaji Jeng listat några höjdpunkter.

Stavhopp

Världsrekordhållaren Armand ”Mondo” Duplantis möter världsmästaren Sam Kendricks från USA i vad som kan bli en riktigt spännande stavduell. Dags för sex meter?

1500 m

Kalle Berglund visade fin form vid GP-tävlingarna i Sollentuna i måndags med svenskt rekord på den udda distansen 2000 meter. I Monaco ställs han mot världseliten på 1500 meter med bland andra världsmästaren Timothy Cheruiyot samt två av de norska bröderna Ingebrigtsen.

5000 m

Den tredje svenske deltagaren hittar vi på 5000 meter. Här gör Ullevilöparen Suldan Hassan en intressant start efter en säsong där han visat mycket god form.

Tresteg, 200 m och 400 m häck

Förutom ”svenskgrenarna” kommer vi också få se Venezuelas Yulimar Rojas i tresteg som i vintras slog till med inomhusvärldsrekord, världsmästaren på 200 meter Noah Lyles, Sifan Hassan som lyckades med den historiska gulddubbeln på 1500- och 10000 meter i Doha och inte minst norske världsmästaren Karsten Warholm som alltid springer snabbt på 400 meter häck.

Niklas Nord och Alhaji Jeng kommenterar galan som sänds kl. 20.00 i SVT1 och på Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer