Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Duplantis full av självförtroende inför Doha: ”Vet att jag är bättre än alla andra”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis svävar på en egen nivå inom stavhoppningen, vilket märks. Superstjärnan lyser av självförtroende inför säsongstarten i Doha.

– När jag står på banan och håller i staven vet jag att jag är bättre än alla andra, säger Duplantis till SVT Sport.

Imorgon inleder stavstjärnan Armand Duplantis utomhussäsongen i Diamond League i Doha, och därmed också vägen mot VM i sommar och det enda guld han saknar. SVT Sport fick en pratstund med ynglingen som har slagit två världsrekord i vinter, och blivit förste man över 6.20.

– När man är på den här nivån handlar det om småsaker som betyder mycket, att bli lite bättre på många områden, säger Armand Duplantis om uppvisningen under inomhussäsongen.

Vad betyder det att ha världsrekorden i ryggen när du går in i utomhussäsongen?

– Det känns bra att veta att jag fortsätter att förbättras och är på väg upp.

En vecka i Stockholm

Svensk-amerikanen kallar Stockholm sin nya hemstad, men global succé kräver större svängrum än så. En träningsvecka var allt som hanns med nu. Sedan är han tillbaka vid midsommar för tävlingar i Oslo och Stockholm, innan han drar till USA igen för att ta revansch för VM-silvret 2019. 22 år gammal saknar Armand Duplantis bara ett VM-guld.

– Det är bara att gå ut och göra det. Jag vill inte missa något, säger han med tillförsikt.

Vad krävs av dig för att ta VM-guld?

– Om det bara handlar om att vinna så behöver jag nog inte förbättra mig så mycket, säger Armand Duplantis med glimten i ögat, och antyder att en förbättring handlar mer om nya världsrekord än om konkurrenter.

Diamond League från Doha sänds i SVT Play på fredag med start 17.20 och SVT2 med start 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.