Armand Duplantis var populär på Stadion efter sitt 6,16-hopp. Flickvännen Desiré Inglander gratulerade på sitt sätt. Foto: TT

Duplantis laddar upp hemma i trädgården inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis väljer bort landslagets förläger och laddar upp i föräldrahemmet i Louisiana med den berömda stavhoppsanläggningen i trädgården inför VM.

– Han kan inte få bättre förutsättningar, säger managern Daniel Wessfeldt till SVT Sport.

I morgon tar Duplantis flyget från Arlanda, undviker pilotstrejken genom att ta Lufthansa och inte SAS, till Louisiana där han växte upp och formades till att bli världens bäste stavhoppare. Stavhoppets kval avgörs inte förrän 02.05 svensk tid 23 juli och finalen är sista dagen den 25 juli klockan 02.25 morgonen mot måndagen.

– Han kommer att få runt två veckor när han tränar på sitt gamla universitet och har mamma och pappa med sig (Helena och Greg tränar även sonen) och ett par dagar innan kvalet flyger de till Oregon. Det kan inte bli bättre, säger Wessfeldt.

Friidrotts-VM

Wessfeldt tror på guld och 6,21

Säsongen har gått helt enligt plan och i torsdags noterade Duplantis 6,16, världens bästa resultat utomhus någonsin, vid Diamond League-tävlingen i Stockholm, ett skönt kvitto att få med sig inför VM där han jagar den enda titel han saknar i prisskåpet.

Med tanke på Stockholm betyder det att Mondo höjer med en centimeter i taget från 6,16 framöver (rekordet inomhus är 6,20)?

– Nej, det tror jag inte. Utan att veta exakt hur han resonerar tror jag att han kan gå för totalrekordet 6,21 om förutsättningarna är de rätta, säger Wessfeldt som kommer att följa tävlingarna på plats på Hayward Field i Eugene, Oregon.

– Jag hoppas på totalrekordet 6,21 och guld, säger Wessfeldt med ganska stor förtjusning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet