Duplantis möter världseliten

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det dags för Diamond league-tävlingen i Lausanne. En av de som ställer upp är den 17-årige svenska rekordhållaren i stavhopp, d Duplantis.

– Det känns jättebra, förhoppningsvis blir det en bra tävling, säger han till SVT Sport.

Den 17-åriga supertalangen Armand Duplantis är friidrottens nya framtidshopp. Under våren har han ökat sitt personbästa med hela 39 centimeter och i april satte han nytt svensk rekord när han hoppade 5,90 meter.  Men Duplantis har inte genomfört en tävling sedan i slutet av maj när han tävlade i Eugene.

– Jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Det är många variabler som spelar in i en stavhoppstävling.

Bara Kendricks har hoppat högre

I morgondagens tävling går Duplantis ut mot några av sina största idoler, men han går också ut med ett favoritskap. 17-åringen har näst högsta säsongsbästa, bara amerikanen Sam Kendricks har hoppat högre på 6 meter.

– Jag är fortfarande ny i de här sammanhangen, det är bara andra gången jag tävlar mot de här hopparna. Det är en ära att prata med idrottare som jag ser upp till och få lite visdomsord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.