Foto: Bildbyrån

Ståhl och Duplantis klara för Diamond League i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

OS-febern fortsätter när guldhjältarna, Armand ”Mondo” Duplantis och Daniel Ståhl kommer till Diamond League-galan 30 juni på Stockholms Stadion.

Den olympiske mästaren Mondo Duplantis kommer tillsammans med OS-silvermedaljören från Tokyo, Chris Nielsen, USA, och den dubbla världsmästaren Sam Kendricks, USA.

– Galan är mitt självklara genrep inför VM i Eugene. Jag älskar att tävla inför den magiska publiken på Stadion, säger Duplantis i ett pressmeddelande.

– Vi stavhoppare älskar att tävla i Stockholm med det fantastiska mottagande vi får av publik och arrangörer, meddelar den dubbla världsmästaren Kendricks och OS-silvermedaljören Nielsen.

Det blir en intensiv friidrottssommar med VM i Eugene 15 juli och EM i München en månad senare.

Sista tävlingen inför VM i USA

Bauhaus-galan är den sista tävlingen innan de svenska VM-resenärerna ger sig av till USA för att ladda för VM.

I diskus möter den olympiska mästaren Daniel Ståhl hela världseliten. Däribland den svenska OS-silvermedaljören Simon Pettersson. Vidare kommer bronsmedaljören, Lukas Weisshaidinger, Österrike, och den unge världstvåan Kristjan Ceh, Slovenien.

– Det skall bli kul att visa upp mig för hemmapubliken på Stadion som OS-guldmedaljör. Jag hoppas på ett stort publikstöd så att jag kan kasta ännu längre, säger Ståhl.

Ytterligare en världsstjärna har gett klartecken till galan nästa år. Den regerande olympiska, världs- och europamästaren i längdhopp, Malaika Mihambo. Malaika som i år har utsetts till Tysklands idrottskvinna för tredje året i rad, en bedrift som bara en tidigare kvinna har lyckats med (Steffi Graf 1986-1989). Hon får möta Sveriges längdhoppsstjärna, Khaddi Sagnia, som blev tvåa i Diamond League-finalen i Zurich för tre månader sedan. Även VM-silvermedaljören Maryna Bekh-Romanchuk, Ukraina, kommer till galan.

ARKIV: Duplantis klarar 6,06 i Diamond League-finalen (9/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.