Armand Duplantis och Christian Olsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Duplantis prisades av internationella förbundet

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis fantastiska säsong har resulterat i flera priser. Nu kan han lägga till Internationella friidrottsförbundets, IAAF, Årets stjärnskott.

Tidigare i höstas blev Armand Duplantis utnämnd till Årets stjärnskott på det europeiska friidrottsförbundets gala. Ett pris han delade med norska Jacob Ingebrigtsen.

Ikväll var det dags igen när det internationella förbundet höll sin gala i Monaco, men denna gång behövde Duplantis inte dela priset med någon.

–Jag skulle inte stå här utan mina föräldrar, sade Duplantis när han tog emot priset från Christian Olsson.

Inför nästa år hoppas han på att hoppa ännu bättre och att vara ett konstant namn i toppen på tävlingarna han deltar i.

– Jag vill inte bara vara känd som killen som hoppar högt utan också någon som är att räkna med på alla tävlingar och att jag kan vinna alla tävlingar och vara med och tävla om VM-titeln, sade han i IAAF:s sändning och utvecklade:

– Det är ju ett VM-år, jag vill ta min första VM-medalj, förhoppningsvis guld, men helt klart medalj.

Duplantis var även nominerad i kategorin Årets manliga friidrottare, men där fick han se sig besegrad av långdistanslöparen Eliud Kipchoge som tidigare i år krossade världsrekordet i marathon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.