• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Duplantis visar form – blev ny världsetta i natt

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis hade en svag säsongsdebut i Reno, Nevada, förra helgen.

I natt, svensk tid, tog han revansch.

Svensken hoppade 5,83 och är med det ny världsetta.

Armand Duplantis, 19, gav ett styrkebesked vid nattens tävlingar i Fayetteville, Arkansas. Efter den svaga säsongsdebuten i Reno förra helgen där han ”bara” klarade 5,51, tog han revansch.

Den sista konkurrenten rev ut sig på 5,06 och Duplantis klev sedan in i tävlingen på 5,46.

19-åringen missade i första försöket på både 5,46 och 5,57, men tog då i stället både 5,72 och 5,83 i första försöket. Därefter lade han upp ribban på 5,92, fyra centimeter högre än det svenska inomhusrekordet som lyder 5,88. Den höjden hade han inte i sig, utan fick nöja sig med 5,83.

Ingen annan i världen har ännu hoppat så högt i år, vilket gör Armand Duplantis till världsetta tidigt i januari.

Lisa Gunnarsson deltog också på tävlingen och stannade på 4,51.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.