Foto: Bildbyrån

Efter succévåren – ställer in resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

I maj blev höjdhopparen Fabian Delryd ny världstvåa och fyra genom tiderna i Sverige efter att ha klarat 2,33. Nu kommer tråkigare besked – Delryd ställer in resten av säsongen och missar därmed EM.

Fabian Delryd, 21 år, har visat framfötterna under våren och visat att han är ett namn för framtiden. I maj klarade Delryd 2.33, något som placerade honom som delad världstvåa.

Nu meddelar 21-åringen att han inte kommer att tävla mer denna säsong. Han missar därmed EM. Detta på grund av en skada i en sena i ett knä.

– Jag kände av skadan första gången dagen innan Diamond League på Bislett i juni. Men jag körde tävlingen ändå, för jag trodde inte det var något speciellt. Men efter det har jag inte hoppat höjdhopp. Den senaste månaden har jag helt avstått från löpning och hopp. Jag har fått hjälp av Anna Frohm på Bosön. Vi har försökt avlasta senan och få den att bli bra, säger Delryd till friidrott.se.

”Testade att hoppa”

Delryd berättar för sajten att han i söndags tog beslutet att ställa in resten av säsongen för att i stället rehabilitera sig.

– Vi hade som deadline då att bestämma hur vi skulle göra. Jag testade att hoppa, och gjorde det utan smärta. Men det har tagit för lång tid utan hopp. Om jag försöker pressa mig att hinna till EM är risken stor att känna av skadan, så det är inte värt risken, säger han.

– Jag tar hellre en sån här säsong än att hoppa 2.28 i varje tävling. Nu hoppas jag att rehabiliteringen blir lyckad och så jag kan göra en hel säsong 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.