Christian Taylor Foto: TT

Efter tuffa starten – Taylor världsmästare igen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev som alla trodde i tresteget, en duell mellan de båda amerikanska stjärnorna Christian Taylor och Will Clay. Och som så många gånger förut så blev det guld till Taylor, och silver till Clay.

– Tre raka är fantastiskt, säger Taylor till SVT Sport.

Christian Taylor är van vid det här med att leverera när det gäller. Och den rutinen drog han nytta av i finalen när han fick röd flag hans två första försök.

Samtidigt hade utmanaren Will Clay hoppat 17,72, och satte stor press på Taylor, som i hans tredje hopp nådde 17,42. Men efter det skruvade han upp nivån flera nivåer. Den regerande världsmästaren hoppade 17,86 i fjärde, och följde upp det med hans bästa hopp för kvällen, 17,92.

Friidrotts-VM

Will Clay försökte att ta sig lika långt, men tog sig inte närmare än två hopp på 17,74, som dock skulle räcka till silver.

Men trots guldet, och alla tidigare guld, så är det något som saknas för Taylor. Det är Jonathan Edwards världsrekord på 18,29 från Ullevi 1995.

– Jag jagar världsrekordet, Edwards gör mig galen, säger han skämtsamt till SVT Sport.

Bronset knep Hugues Fabrice Zango från Burkina Faso, som i sista försöket tog sig förbi Pedro Pablo Pichardo i med fyra centimeter när han hoppade 17,66.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet