• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Sralla Foto: TT/Friidrottsförbundet

Emma Sralla hyllar de svenska kollegorna

Uppdaterad
Publicerad

Emma Sralla har både amerikanskt och svenskt medborgarskap. Efter diskusguldet i JVM hyllar hon sina svenska diskuskollegor.

– Svenska kastare har varit så dominanta senaste år och det betyder så mycket för mig att få vara en del av en så fantastisk grupp med elitkastare, säger hon.

Emma Sralla tog guld i JVM i diskus i överlägsen stil med 56,15. Efteråt var hon onekligen lyrisk.

– Jag sa till mina lagkamrater att jag inte tänkte fira. Men när jag såg deras reaktioner så kunde jag inte hålla mig och jag exploderade. Jag fattade inte att jag var världsmästare förrän mitt lag sa det. Jag blev helt galen, säger hon.

Gjort som Duplantis

Emma Sralla är uppvuxen i Texas med en amerikansk pappa och svensk mamma.

Med dubbla pass har hon, precis som stavhopparen Armand Duplantis, valt att tävla för Sverige.

– Det känns fantastiskt. Jag har gjort min familj i USA stolt, men även många personer i Sverige stolta, det är otroligt att ha så många supportrar, säger hon.

Hyllar svenska kastare

Efter guldet valde hon att hylla sina svenska diskuskollgeor.

– Det är ett så fint led att gå in i. Svenska kastare har varit så dominanta senaste år och det betyder så mycket för mig att få vara en del av en så fantastisk grupp med elitkastare. Jag kan inte ens förklara hur spännande det är.

Se intervjun med Emma Sralla i spelaren ovan

KLIPP: Emma Sralla vinner JVM-guld

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Sralla vinner JVM-guld. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.