Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Erik Erlandssons superlopp: ”Det är helt sjukt” Foto: Bildbyrån.

Erik Erlandsson sensationell EM-fyra på 200 meter

Uppdaterad
Publicerad

Erik Erlandsson, 20, fick till slut springa EM-final på 200 meter efter jurykaos. Då slog han till med en sensationell fjärdeplats och tiden 20,57.

– Det är helt sjukt. För fyra veckor sedan visste jag inte om jag skulle vara här eller inte. Det här fanns inte på kartan, säger han till SVT Sport.

Det svängde fram och tillbaka i frågan om Erik Erlandsson skulle få springa final eller inte efter att sprungit semifinal på samma tusendel som tjecken Tomas Nemejc.

Till slut kom juryn fram till att han skulle få springa och då slog han till med en skrällartad fjärdeplats och tiden 20,57. Fem hundradelar sämre än i semifinalen.

Friidrotts-EM

– Det här är helt otroligt. Det är otroligt för svensk sprint, säger SVT-experten Alhaji Jeng.

Erlandsson kom från ett skadefyllt 2023 och satte personligt rekord i semifinalen på EM i Rom. Nu var han en tiondel från EM-medalj.

– Det låter helt sjukt, säger Erlandsson.

Vann gjorde schweizaren Timothé Mumenthaler före italienaren Filippo Tortu och William Reais, Schweiz. Segertiden var 20,28.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet