Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fanny Roos vidare från kvalet utan att imponera. Foto: Bildbyrån

Fanny Roos till final utan att imponera vid inomhus-EM i Istanbul

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos är ett av Sveriges största medaljhopp vid inomhus-EM.

Nu är hon klar för final.

Men bara en av hennes tre stötar var godkänd.

– Det kändes ändå helt okej, säger hon.

Fanny Roos, som har ett silver att försvara från inomhus-EM 2021, har både det tredje bästa årsbästa och det tredje bästa personbästat av deltagarna i damernas kula.

Men hon imponerade inte i kvällens kval. Två av hennes tre stötar var underkända, och det enda som blev godkänt mätte ”bara” 18,35 – över en meter från hennes personbästa på 19,42 och hela 82 centimeter från årsbästat på 19,17.

Lennman missade final

Men det räckte ändå till en finalplats med den tredje längsta stöten.

– Det kändes ändå helt okej. Det var okej vid första stöten, sen lite sämre. Men jag känner mig i bra form, det känns som att jag kan stöta långt imorgon, säger hon till SVT Sport.

– Jag vet ganska väl vad jag ska göra i morgon. Det är bara att fokusera på det jag ska göra: Stöta kula och se hur långt den hår och hur långt det räcker.

Den andra svenska kulstötaren, Sara Lennman, missade dock final. Hon var nia, och de åtta bästa gick till final. Hennes bästa stöt, 17,82, var bara åtta centimeter från moldaviskan Dimitriana Bezede som tog den åttonde och sista finalplatsen.

– Hon gör en riktigt bra tävling. Hon har stött 18,09 som längst, och gör en tävling som förmodligen ligger topp fem-sex i hennes karriär. Snacka om att det är små marginaler som gör att hon den här gången inte går till final, säger Alhaji Jeng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.