Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fred Kerley vann en tät hundrametersfinal. Akani Simbine blev femma. Foto: TT

Favoriten Kerley ledde amerikansk trippel

Uppdaterad
Publicerad

Favoriten Fred Kerley ledde en amerikansk trippel och vann 100 meter på 9,86.

– Vi sa att vi skulle göra det och vi gjorde det, sade Kerley på banan medan publiken skrek: ”USA, USA”.

– Det känns underbart att ha gått ner från 400 meter och ta ett guld på 100 meter. Att bli etta, tvåa och trea är en skön storslam men nu måste jag göra mig redo för måndagen. Det här har jag lagt bakom mig nu, säger Kerley till SVT Sport och tänker på det kommande 200 meter.

Friidrotts-VM

Det blev en tuff kamp med Marvin Bracy och Trayvon Bromell som var tätt bakom, bägge hade 9,88 (skilde två tusendelar). Efteråt firade de tillsammans inför hemmapubliken.  Det var första gången sedan 1991 som USA tog en trippel i VM.

”Det är svårt att ta in”

– Det var en underbar kväll och få känna publikens stöd. Det är min första internationella medalj utomhus och det är svårt att ta in. Jag är bara lycklig, säger Bracy till SVT Sport. De hade pratat om trippeln hela veckan.

Den fjärde amerikanen i fältet, Christian Coleman, var en skugga av sitt förra jag och slutade sexa – utan chans att försvara sin titel.

– Riktigt starkt av Kerley att komma hit som favorit och lämna som världsmästare, säger SVT Sports expert Christian Olsson.

Kerleys allra snabbaste tid i Oregon kom i försöket då han sprang på 9,79.

OS-mästaren från Tokyo Marcell Jacobs tvingades lämna sent återbud en timma innan semifinalen. Detta på grund av skadekänningar i ett lår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet