Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Femke Bol klarade av försöket på 400 meter med ett leende. Foto: Petr David Josek

Femke Bol joggade till semifinal på 400 meter: ”Jogg för henne”

Uppdaterad
Publicerad

Den största damstjärnan vid inomhus-VM i friidrott, Femke Bol, gick till semifinal med minsta möjliga ansträngning. Hon vann avspänt sitt försöksheat på 52,00.

Nederländskan fick vänta en stund innan hon skulle springa i det fjärde och sista heatet. I heatet innan gick det inte att skilja löparna åt utan tre löpare fick samma tid: 52,23.

Bakom segaren Talitha Diggs, som hade 52,17, i det extremt täta tredje heatet gick Sharlene Mawdsley, Irland, Amandie Brossier, Frankrike och norskan Henriette Jäger in som gemensamma tvåor.

Det var stor diskussion med sekretariatet efter att de fyra första fått ”Q” som visade att de gått vidare till semifinalen på placering. Normalt sett skulle bara de två första fått ett ”Q”.

De löpare som hade de bästa tiderna gick också vidare till semifinal även om det var förvirring efter loppet.

Gammal bekant tvåa bakom Bol

Det var inga problem att se att Femke Bol vann sitt heat. Hon tog täten och höll den hela tiden. Bakom henne sprang Alexis Holmes in som tvåa.

Det var Holmes som passerade Bol vid den mixade stafetten över 4x400 meter vid VM i Budapest i somras, detta efter att Bol, med benen fulla av mjölksyra, fallit ett par meter före mållinjen.

– Det är verkligen jogg för henne. Det guldet kan de gravera in redan nu, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng om Bols lunchpromenad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.