Angelica Bengtsson. Foto: Bildbyrån.

Femte gången gillt – Bengtsson satte stavrekord

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha försökt på den svenska rekordhöjden 4,72 fyra gånger under försommaren lyckades det den femte gången i Lausanne för Angelica Bengtsson. Hon klarade höjden i sitt andra försök och slutade sexa. Och redan imorgon tar Bengtsson flyget hem för att delta i lag-SM i friidrott.

– Jag är mycket tillfreds. Jag tänkte att det skulle kunna komma i dag, det var som en VM-final. Det kändes jättebra och så fick jag tre ordentliga försök på 4,82 som inte kändes alls långt borta. Det kändes som om det skulle kunna bli det i kväll också, säger Bengtsson till TV12.

Efter rekordhoppet, som var en centimeter högre än Michaela Meijers rekord på 4,71 från förra året, strömmade tårarna. Känslorna var starka efter en lång rekordjakt.

Bara tio centimeter efter vinnaren

Hon torkade tårarna och försökte sedan på 4,82 vilket var nästa höjd i höjningsschemat men det var för högt denna kväll. Just 4,82 blev en vattendelare. Sju hoppare klarade 4,72 men bara tre 4,82. Katerina Stefanidi vann på just 4,82.

Bengtsson levde farligt och tog 4,62 först i det tredje försöket, då med luft. Det var ojämn hoppningen under kvällen. Det var rivningar både på ingångshöjden 4,42 och nästföljande höjden 4,52.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.