Meraf Bahta. Foto: Bildbyrån

Fler svenskar under EM-kvalgränsen

Publicerad

Det är knappt två månader kvar till friidrotts-EM i Berlin och än så länge är 19 svenskar uttagna. Johanna Holmén Svensson och Hanna Hermansson är två kandidater som är på jakt efter den eftertraktade EM-platsen. Under onsdagen klarade de båda sina respektive EM-kvalgränser.

I finska Leppavaara förbättrade häcklöperskan Johanna Holmén Svensson sitt personbästa på 400 meter häck från i fjol till 57,55 och klarade därför kvalgränsen med 15 hundradelar.

I Ostrava sprang två andra svenskor under kvalgränsen.

Hanna Hermansson kom i mål som sjua på 800 meter på 2.02,38 och klarade därmed den svenska gränsen med tolv hundradelar. Nia blev Meraf Bahta som med 2.02,45 förbättrade sitt personliga rekord från Finnkampen med två sekunder och klarade sig därmed hon med under kvalgränsen.

Bahta har nu klarat kriteriet för att få tävla i Berlin på fyra distanser – men det är 5000 och 10 000 meter hon ska sikta på enligt henne själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer