Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis. Foto: TT

Duplantis vann på 6,01 – gav sig sedan

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis vann stavhoppet i Lievin på 6,01 och avslutade sedan tävlingen. Det blev inga försök på nytt världsrekord.

För ovanlighetens skull hade Duplantis ett par rivningar på lägre, från hans horisont sett, höjder. Både på 5,91 och 6,01 rev han i första försöket och såg missnöjd ut.

– Jag kände att jag inte hittade rytmen på ansatsbanan och hade ett par slarviga hopp. Det är supertråkigt att ha den känslan, säger Duplantis i SVT Sports sändning.

Duplantis ska stanna kvar i Frankrike och har Renaud Lavillenies stavtävling 25 februari som nästa uppgift.

– Jag vill slå världsrekordet och jag vet att det kommer fler chanser, säger Duplantis.

Vid en tävling i Berlin fredags vann han på 6,06 och försökte då på världsrekordet 6,22 tre gånger med hyfsade försök uppe vid ribban.

Han har världsårsbästat med 6,10. Världsrekordet från utomhus-VM i Eugene i somras lyder på 6,21. Internationellt gör man ingen skillnad i rekordnoteringar på inne och ute.

Till liveresultaten.

Duplantis tävling (0=klarad höjd, X=rivning):

5,64 0

5,82 0

5,91 X0

6,01 X0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.