Försökte slå ovanligt världsrekord – i Big Ben-dräkt

Uppdaterad
Publicerad

30-årige Lukas Bates försökte slå ett ovanligt världsrekord i London Marathon i helgen. Britten sprang hela loppet utklädd som Big Ben – men missade rekordet med 20 minuter, rapporterar BBC.

Lukas Bates har ett personbästa på maraton på två timmar och 59 minuter – utan att vara utklädd till en stor klocka. Men i årets London Marathon valde han att dra på sig en Big Ben-dräkt för att försöka slå sig in i Guiness rekordbok genom att slå världsrekord i maraton klädd som landmärke.

– Eftersom jag har sprungit London Marathon fyra gånger tidigare ville jag i år göra något annorlunda, ha lite kul och ha på mig en galen dräkt, säger Bates enligt BBC.

Han kämpade på bra och tog sig i mål med viss assistans – dräkten var helt enkelt för hög för att passera under måltribunen.

Tiden då? Bates sprang på tre timmar och 54 minuter och var därmed 20 minuter sämre än det gällande världsrekordet. Richard Mietz sprang nämligen Berlin Marathon i höstas utklädd till Holstentor Tor, en portal från 1464 i tyska Lübeck, på 3.24.34.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.