Angelica Bengtsson grinar illa efter det olyckliga nedslaget på Stockholms stadion i söndags. Foto: Bildbyrån.

Fotskadan stoppar Bengtsson i lag-EM

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Angelica Bengtsson kommer inte att tävla i lag-EM i Finland under midsommarhelgen. De stukade fötterna är inte tillräckligt bra för att klara av en tävling.

Bengtsson skadade sig genom att stuka bägge fötterna i samband med landningen vid ett försök på svenska rekordhöjden 4,75 under Diamond League-galan i Stockholm i söndags. Dagen efter kändes det mycket bättre, men under tisdagen kom beskedet att fötterna inte är tillräckligt bra för att hon ska hoppa stav redan i slutet av den här veckan.

Michaela Meijer ersätter i finländska Vasa. Samtidigt är det klart att Elmar Engholm tar den vakanta platsen på 3 000 meter hinder.

”Vi är väldigt glada för att Michaela och Elmar är med oss i laget i Finland i helgen och kunde ställa upp med så kort varsel. Angelicas läge har inte försämrats utan vi är bara måna om att underlätta läkningen, så att hon kan vara med oss framåt under säsongen”, säger förbundskaptenen Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.