Fredrik Samuelsson och Svenska friidrottsförbundet ska ses och prata. Foto: TT

Efter kritiken – Samuelsson och förbundet går igenom önskemål

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår gick Fredrik Samuelsson ut och riktade kritik mot Friidrottsförbundet och prioriteringen av mångkampen.
I går träffade han förbundskapten Karin Torneklint – och känslan är positiv.
– Jag ska ha ett möte med förbundet framöver och gå igenom önskemål, säger Samuelsson till SVT Sport.

Det var i ett inlägg på Facebook som Fredrik Samuelsson skrev om sitt missnöje. Han skrev bland annat att han upplever det som att det svenska friidrottsförbundet inte bryr sig om mångkampare.

Inlägget har fått stor spridning och Samuelsson har redan hunnit få respons från förbundshåll. Han träffade förbundskaptenen Karin Torneklint under ett sponsorevent under på onsdagen och har varit i kontakt med Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson. Känslan är positiv.

Vill få in trekamp i Finnkampen

– Vi kommer sätta oss ner framöver, någon gång under kommande veckor och gå igenom olika önskemål, säger han till SVT Sport.

Något konkret som du vill få igenom?

– Finnkampen är nu i helgen till exempel. Där är inte mångkampen med. Att få in en trekamp i Finnkampen är en av punkterna jag vill trycka extra på. Det samma med Folksam GP och liknande tävlingar.

Det är inte bara förbundet som kan steppa upp, menar han. Medias bevakning av grenen är inte i paritet med intresset. Det är ofta svårt att lyckas ratta in en tv-sändning där det sänds mångkamp.

Kommer fortsätta sin satsning

– Jag känner verkligen att det finns ett stort intresse för mångkamp generellt. Rent personligen så har jag ju ett jävla drag runt mig. Det är många som vill se mig tävla. När jag är med på EM och VM så har jag tio, femton stycken som är där för att se mig.

Även om det inte skulle bli någon förändring kommer Samuelsson att fortsätta sin satsning.

– Min dröm är att vara med på OS och slå de svenska rekorden. Inne och ute. Sen vet man inte hur länge man har orken att fortsätta men jag har inga planer på att lägga av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer