Foto: Bildbyrån

Fredrik Samuelsson: ”Det höll på att bli praktfiasko”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Samuelsson sprang in på strax över 50 sekunder under dagens avslutande 400 meterslopp. Sistaplatsen i heatet var symptomatisk för svensken som hade en tung första dag på tiokampen.

– Jag kände mig redo, men uppenbarligen så är jag inte det, varken för någon bra placering eller poäng, säger Fredrik Samuelsson till SVT Sport.

– Det är tufft att beskriva den här dagen, vet inte var jag ska börja, brukar vara väldigt arg eller besviken på mig själv. I dag är det mest tomhet.

Fredrik Samuelsson fick det inte riktigt att stämma i sina inledande grenar. 24-åringen från Hässelby inledde tiokampen med att komma näst sist i sitt 100 meterslopp. 11,13 en bit långsammare än personbästa 10,81.

Friidrotts-VM

– Jag kände mig redo när jag klev in på stadion i dag. Men tydligen var det en sån här dag när ingenting stämde.

I längdhoppet stannade han på 7,11, 18:e bäst av de 22 startande. Han hade behövt en lyckoträff i kulstötningen för att klättra i resultatlistan. Den uteblev och svensken stannade på blygsamma 13,97. En dryg meter från personbästa.

Höjdhoppet en ljusglimt: ”Höll på att bli praktfiasko”

När det såg ut att bli en VM-dag helt i moll ryckte han upp sig och stod för en klart godkänd höjdhoppstävling. Samuelsson stannade på 2,02, bara tre av mångkamparna hoppade högre.

– Det höll på att bli ett praktfiasko om jag rev ut mig på 1,99, säger Samuelsson som klarade den höjden i sista försöket innan han tog nästa i andra.

Då var han 205 poäng från sin bästa serie i karriären. Den positiva känslan efter höjdhoppet blev kortvarig. Samuelsson såg spänd ut och avslutade med att springa 400 meter en dryg sekund långsammare än sitt personbästa. 

Inför torsdagens avslutande fem grenar ligger Samuelsson med 4032 poäng på en 18:e plats.

Favoriten jagar kanadensare

Världsrekordinnehavaren Kevin Mayer ligger på en tredjeplats men innehar fortfarande favoritskapet. Inte minst efter en jättestöt på 16,82 i kula som gav många oväntade poäng. Fransmannen jagar två kanadensare, Damian Warner och Pierce LePage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet