Kinsey i storform inför Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

När Diamond League-cirkusen rullar in i Lausanne är det med en formstark blågul höjdhopperska i startfältet. Erika Kinsey var en darrig ribba från att klara 1.98 i amerikanska Stanford.

– Det kändes bra. 1,95-hoppet var nog det bästa hoppet, sen var det retligt nära på 1,98 men det är ju så höjdhopp är. Ibland ligger den kvar och ibland inte. Förhoppningsvis får jag en ny chans, säger Kinsey till SVT.

31-åringen har varit på pallen i tre av fyra Diamond League-tävlingar i år. Ska hon toppa sitt personliga rekord på 1,97 redan nu i Lausanne så får hon göra det rejält.

– Då ska jag hoppa två meter i så fall, jag såg precis höjningsschemat. Vi får se, säger hon.

Meijer testade på svenska rekordet – ”Bara en tidsfråga”

Inne i centrala Lausanne utspelade sig en prolog till Diamond League-galan i form av en stavhoppstävling. Michaela Meijer sluta femma efter att enkelt ha klarat 4,57, och sedan stått över alla höjder tills hon försökte slå det svenska rekordet när ribban låg på 4,77. En total missräkning och två habila försök senare så är Angelica Bengtssons rekord på 4,76 intakt.

– Det var väl inget som var riktigt bra. Jag hade bra läge i sista, sen gjorde jag inte så mycket av det. Det kan komma, det är bara en tidsfråga när, säger Meijer till SVT om rekordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.