Foto: TT

Salming tillbaka efter tuffa tiden: ”Kände ingen smärta”

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Salming har plågats av smärtor i baksidan av låret sedan inomhussäsongen.

Men nu är hon tillbaka på mångkampsarenan.

– Jag har inte känt någon smärta, säger hon till Friidrott.se.

Friidrottaren Bianca Salmings senaste tid har präglats av skador som inneburit att förberedelserna inför den årliga mångskampstävlingen i Götzis påverkats. 22-åringen har sedan inomhussäsongen haft problem med baksidan av låret.

Nu är hon dock tillbaka – helt utan smärtor. I helgen gjorde hon sin första sjukamp för säsongen.

– Jag är faktiskt väldigt glad och tacksam att inte känna något ont! Jag bestämde mig så sent som i måndags för att åka hit, eftersom jag haft fortsatta problem med baksidan sedan inomhussäsongen. Men på något sätt har jag inte känt någon smärta i någon gren den här helgen. Jag vet inte om det är adrenalinet som gör det, men jag får bara hoppas att det håller i sig, säger Bianca Salming till Friidrott.se.

Snabbheten är inte riktigt där än, däremot sitter tekniken, främst i spjut där hon kastade 48,78, 49,13, 45,97.

– Min bästa start någonsin i spjut. Det känns riktigt kul! Och får jag bara träna upp speeden lite så kommer allt annat att lösa sig!

Totalt samlade Salming ihop 5754 poäng.

Nu väntar ny tävling, Sollentuna Grand Prix, om två veckor.

MER FRIIDROTT: Superstöt av Fanny Roos (29 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.