Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grete Ahlberg fick bara kasta tre kast i EM-finalen. Foto: Bildbyrån

Fullträffen uteblev för Grete Ahlberg

Uppdaterad
Publicerad

24-åriga Grete Ahlberg fick inte till det i släggfinalen på EM i München. Hon kastade kortare än i kvalet och slutade nia med ett kast som mätte 67,29 meter.

– Jag hatar dåliga resultat, säger Ahlberg till SVT Sport.

I kvalet kastade Grete Ahlberg 68,73 meter, vilket var femte bäst av alla. Men i finalen gick det inte som det skulle.

Efter två kast var hon nia med ett kast på 67,29 meter och hon var tvungen att öka i det tredje. Men då blev det underkänt och Ahlberg hade kastat färdigt.

Det blev alltså en niondeplats, samma som på VM i Eugene tidigare i sommar.

– Hade det inte varit för VM så hade jag kastat handduken nu, för jag hatar dåliga resultat. Jag försökte med all soppa jag hade kvar. Det kändes inte så jättedåligt, men viljan slog över och det blev för mycket vilja, säger Ahlberg och fortsätter:

– Gör om, gör rätt.

Segern i släggfinalen gick till rumänskan Bianca Florentina Ghelber som kastade 72,72 meter. Silvret tog polskan Ewa Rozanska och bronset gick till italienskan Sara Fantini.

Hellström: ”Jag är besviken”

Jesper Hellström slog till med säsongsbästa i trestegsfinalen i München. 16,23 räckte till tionde plats.

– Att vara i en EM-final är stort. Jag är besviken, men jag gav allt, säger han till SVT Sport.

Segern gick till portugisen Pedro Pichardo som hoppade 17.50 meter.

Joel Bengtsson får dock inte springa kvällens final på 110 meter häck, han slogs ut i semifinal. Segern där gick till spanjoren Asier Martinez som vann med en ynka tusendel före fransmannen Pascal Martinot-Lagarde.

Sjukamparen Bianca Salming stötte kula och sprang 200 meter under onsdagskvällen. Efter den första dagen är hon på en 14:e plats med 3586 poäng. Leder gör belgiskan Nafissatou Thiam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.