Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Friidrottslöftet Emma Sralla om jämförelsen med Duplantis: ”Bara en ära”

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga diskuskastaren Emma Sralla och 23-årige stavhoppsstjärnan Armand Duplantis har en sak gemensam. Båda är uppvuxna i USA, men tävlar för Sverige.

– Jag ser det bara som en ära att jämföras med honom, säger Emma Sralla till SVT Sport.

JVM-guld förra sommaren och förra helgen slog Emma Sralla till igen: på en tävling i Texas förbättrade 18-åringen sitt svenska juniorrekord i diskus till 59,02*.

– Det senaste året har handlat mycket om att bara säga till mig själv att jag klarar det. Alla kan jobba hårt, träna hårt men för att lyckas måste man också vara mentalt förberedd och tro på sig själv. För mig handlar mycket om att jobba med det mentala, säger Emma Sralla.

Lyckan över Stanford: ”Nästan overkligt”

Liksom Armand Duplantis har hon dubbla medborgarskap och har valt den blågula landslagsdräkten. Hennes svenska mamma Anna flyttade till USA som 18-åring för att tävla i golf och träffade där pappa Scott.

Sralla har tidigare öppnat för att flytta till Sverige efter sista året på high school. Men ett drömbesked har skjutit upp den planen: ett idrottsstipendium till Stanford University i Kalifornien.

– Det är en liknande känsla som när jag kom med i svenska landslaget, en dröm som jag har haft sedan barnsben. Det känns nästan overkligt men fantastiskt att jag ska till Stanford, säger Sralla.

*I en tidigare version av artikeln uppgavs 59,03, resultatet är korrigerat till 59,02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.