Friidrotts-VM dag 2: Fyra svenskar i final och Bolts sista lopp

Uppdaterad
Publicerad

Friidrotts-VM går in i sin andra tävlingsdag. På schemat finns fyra finaler för svenskar som Michel Tornéus och Daniel Ståhl. Men även världsstjärnan Usain Bolt springer, vad som är sagt, hans sista individuella mästerskapslopp.

Svenskarna har öppnat stark i friidrotts-VM och ikväll hittar vi fyra svenskar i olika finaler.

Storfavoriten Daniel Ståhl och Simon Pettersson är med i diskusen som startar 20.25. Daniel Ståhl kunde ta sig vidare genom direktkvalificering när han kastade 67,64. Det är 3 meter över kvalgränsen.

Friidrotts-VM

Simon Pettersson skrällde och lyckades ta sig till final han med.

Längdhoppet börjar klockan 21.05 och där finner vi Michel Tornéus. Han imponerade i kvalet genom att hoppa 8,07 i sitt första hopp. Det är 2 cm över kvalgränsen för finalen.

Klockan 21.10 är det final på 10 000 meter för damer och där tävlar Sarah Lahti. För hennes del blir det första framträdandet då man gick direkt till final när man kvalade in på 10 000 meter.

Sista loppen

Sist men inte minst så är det herrarnas 100 meters lopp ikväll. Det är semifinal vid 20.05 och final vid 22.45. Där gör Usain Bolt sitt sista mästerskapslopp. Världsstjärnan har tidigare kritiserat sin start i försöken.

– Starten var dålig, men det blev bättre och bättre, sa Bolt till SVT sport igår.

Utöver finalerna så finns även Meraf Bahta på startlistan. Hon springer semifinal på 1500 meter klockan 20.35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet