Michaela Meijer, Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro. Foto: Bildbyrån

Friidrottsprofiler i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Flera svenska friidrottsprofiler var under tisdagskvällen inblandade i en trafikolycka i Värmland med en minibuss och lastbil. I minibussen fanns stavhopparen Michaela Meijer och landslagstränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren.

– Jag blev väldigt chockad. Man ser hur skört livet är trots allt, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT Sport.

Det var på väg hem till Göteborg från Grand Prix-tävlingen i Karlstad som de blev påkörda av en lastbil utanför Säffle, vilket Aftonbladet var först att berätta. De var de enda i minibussen.

Meijer och Tregaro blev blåslagna men har fått lämna sjukhuset i Karlstad. Hultgren är allvarligt skadad och kommer att opereras.

– Jag har svårt att avgöra vad han har för skador men jag vet att han kommer att operaras. Läget är stabilt vad jag förstår och jag hade kontakt med honom över sms igår. Han är ändå vid hyfsat gott mod. Vet inte ens om läkarna känner till omfattningen av skadorna ännu, säger Torneklint.

OS är bara en månad bort och Hultgren tränar både Meijer och Angelica Bengtsson, den sistnämnda i ett helt nyligen påbörjat samarbete. Bengtsson har redan en OS-biljett medan svenska rekordhållaren Meijer har möjlighet att få en.

”Hälsan viktigast”

– Det känns som fråga nummer två nu. Nu gäller det bara att Gustaf får operera sig och återhämta sig, han får säkert en ganska lång konvalescens. OS eller inte får vi ta ställning till när vi vet mer. Det känns som en sekundär fråga just nu. Det viktigaste är att de återhämtar sig och mår bra igen. Det är hälsan som är viktigast trots allt.

– Det är jättesvårt att säga hur lång tid återhämtningen kommer att ta för Michaela, det kan gå ganska fort eller så kan det ta längre tid. Jag kan inte bedöma hur lång tid en sådan smäll sitter i kroppen.

Du pratade ju med Michaela Meijer på läktaren i Karlstad, vilket framgick i slutet av SVT:s sändning från galan.

– Ja precis, det var ju nästan den sista jag pratade med innan jag åkte hem.

Hur känner du dig kring det här?

– Jag blev väldigt chockad och tagen av situationen och väldigt orolig. Jag har pratat med dem i omgångar och det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att de inte skadades värre, jag förstår att det var en ordentlig smäll. På något sätt är jag ändå väldigt tacksam och glad att de mår så pass bra som de gör. Man ser hur skört livet är trots allt.

KLIPP: Hultgren: ”Det är helt sjukt att vi lever”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.