Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norah Jeruto firade hinderguldet stort. Foto: TT

Galna glädjen efter VM-guldet på hinder

Uppdaterad
Publicerad

Norah Jeruto vann guldet på 3000 meter hinder på det nya mästerskapsrekordet 8.53,02 och visade galen glädje efteråt hon låg på rygg och bara skrek rakt ut.

– Jag njöt av min löpning i dag, säger Jeruto enligt Reuters.

Jeruto, som har kenyanska rötter men tävlar för Kazakstan, hade en tuff uppgörelse med etiopiskorna Werkuha Getachew och Mekides Abebe om medaljerna men kunde hålla undan i täten och springa in på den tredje bästa tiden genom tiderna.

– När jag stod på startlinjen var jag lite rädd för mina vänner från Etiopien och det var tufft. Jag bestämde mig för att gå upp i täten och kontrollera loppet, säger Jeruto som missade OS förra året eftersom hon då gick igenom en process för att byta land.

Friidrotts-VM

26-åriga Jeruto vann Diamond League-finalen förra året och blev afrikansk mästare 2016 innan hon tog karriärens största seger på Hayward Field.

Fem av de sju första löparna satte antingen nationsrekord eller personligt rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet