Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Nytt årsbästa för Grete Ahlberg

Uppdaterad
Publicerad

Nytt årsbästa.

Det kastade Grete Ahlberg när hon slutade femma vid lag-EM i friidrott.

– Så fort hon får på sig landslagsdräkten så händer det någonting. Otroligt gött att se hur hon tog sig an den finalen, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Släggkastaren Grete Ahlberg förbättrade sitt årsbästa två gånger i Krakow. Först 68.46 i det andra försöket (se kastet i spelaren ovan) och sedan förbättrade hon det ytterligare – 69.49. Ett kast som räckte till en femteplats i lag-EM, och som var drygt en meter från hennes personbästa, 70.87.

– När jag gjorde över 68 tänkte jag bara: nu tutar och kör jag, säger Grete Ahlberg i SVT:s sändning och fortsätter.

– Det har gått väldigt segt för mig i början av säsongen. Jag har inte kunnat få till längder och jag har inte riktigt förstått varför. Så jag har inte byggt några förutsättningar för att det ska släppa. Då sade min coach: du behöver bara åka till en jäkligt stor arena och ta på dig Sverigekläderna. Och han hade väl rätt. När jag får lite press på mig, känner jag att jag kan trycka på.

Hon känner sig fortfarande inte i form.

– Jag är fortfarande i en grundträningsperiod, jag lyfter ganska tungt. Jag är exalterad över vad det här kan leda till.

Italienskan Sara Fantini vann på 73.26.

Efter lag-EMS första dag ligger Sverige tia. Tävlingarna fortsätter under midsommardagen – SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.