EM-silver till Nilsson Montler

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Nilsson Montler tog silver i längdhopp på inne-EM i Glasgow. Svensken slog personligt rekord när han hoppade 8.17. Greken Miltiadis Tentoglou tog hem guldet.

Thobias Nilsson Montler har toppat formen perfekt till inne-EM i Glasgow. Efter att ha fått röd flagg i första hoppet slog längdhopparen till med ett superhopp. Svensken slog nytt personligt rekord när han hoppade 8.17 och tog över ledningen. I sitt tredje finalhopp hoppade han 8.13, hans näst bästa hopp i karriären.

– En fantastiskt tävling, 8,17. Jag är jätteglad, säger Nilsson Montler till SVT.

Grekiskt guld

Miltiadis Tentoglou var Nilsson Montlers store utmanare till guldet. I fjärde omgången hoppade greken 8.16, en centimeter från svenskens ledarhopp. Men i femte omgången fick greken till ett riktigt långt hopp som mätte 8.38, världsårsbästa. Det kunde svensken inte matcha och han fick nöja sig med en silvermedalj.

– Det känns helt otroligt, när han hoppar 8.38 så ville man ju hoppa ännu längre men en silvermedalj är jag jättenöjd, säger en nöjd silvermedaljör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.