Hagberg opererad efter mardrömsskadan på Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hagberg stod för dramatiska scener under 100-metersloppet på Finnkampen då den 24-årige sprinten föll till marken. Olyckan var framme i dubbel bemärkelse då Hagberg inte bara sträckte vänster baksida utan även drog av knäskållssenan.

Det var mitt under 100-metersloppet på Stockholms stadion som Erik Hagberg föll till marken. 24-åringen sträckte sig i vänster baksida lår och när han skulle parera fallet gick även knäskålssenan av i höger knä.

– Han är opererad och operationen gick bra, han är vid gott mod, säger Henrik Wennberg Sportchef i Upsala IF, klubben som Hagberg tävlar för. 

Enligt tränare Torbjörn Eriksson har Hagberg haft flera ordentliga motgångar i karriären. Senast 2016 då en skada höll honom borta från löparbanorna i nästan två år. 

– Han har aldrig fått springa skadefri ett helt år. Han är van att jobba i motvind så om det är någon som skall klara av en sådan här skada mentalt så är det han, säger Torbjörn Eriksson till SVT Sport. 

– Det är omöjligt att säga vad som väntar nu med den här typen av skador men det är klart att allt är möjligt, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.