Anastasia Denisova, Hanna Lindholm och Ida Nilsson Foto: Ola Brännholm

Hanna Lindholm tog efterlängtat guld i SM-milen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två brons och ett silver tog Hanna Lindholm äntligen SM-guld på 10 kilometer gatlöpning.

– Jag har inte lyckats pricka formen till SM-milen tidigare men nu gick det bättre, säger Lindholm.

Lindholm har haft en strålande säsong så här långt. Hon har satt personbästa i alla distanser hon sprungit, 3000 meter inomhus, 10 kilometer väg, halvmaraton och maraton. I Dubai i januari kvalade hon in till EM med marginal när hon sprang maraton på 2:36:02.

SM-milen i Stockholm genomfördes under bästa förutsättningar, sol och 20 grader. Lindholm tog täten från start och när hon sprang i mål på 34,32 var det 35 sekunder före tvåan Anastasia Denisova.

– Det är kul, jag har sprungit många SM nu och aldrig kommit först, så det kändes som att det var min tur i dag, säger Hanna Lindholm till SVT Sport.

På herrsidan segrade Napoleon Solomon som tidigare kvalat in till EM på 3000 meter hinder.

– Jag bor inte så långt härifrån så jag hade ingen anledning att inte vara med. SM-guld! säger han.

Med tiden 29,40 var han endast två sekunder före tvåan Olle Walleräng.

– Det var väldigt kul att strida mot Olle Walleräng, som är en väldigt stark löpare. Vi är bra kompisar och har tränat en hel del tillsammans, säger Solomon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.