Andreas Almgren siktar på Gärderuds rekord. Foto: TT

Hårds höjdare: ”Hittar Almgren rätt ryggar att följa lär han slå Gärderuds rekord”

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-säsongen börjar dra ihop sig.

Här listar Jacob Hård sina höjdare inför tävlingarna i Bryssel som du ser live i SVT på fredag 20.00-22.00.

Stavhopp, herrar: Armand Duplantis gör sällan någon besviken. I Lausanne i förra veckan briljerade han med 6,10 och en överlägsen vinst som så ofta i år. Nu ställs han åter mot de bästa i världen men det spelar ingen roll vad motståndarna heter- Mondo är i en egen division.

5 000 meter, herrar: Sällan har ett svenskt rekord känts så dömt att falla som nu när EM-fyran Andreas Almgren får chansen i Bryssel. Hittar han bara rätt ryggar att följa lär han slå Anders Gärderuds 13.17,59 som stått som svenskt rekord i 46 år!!

Höjdhopp, damer: Ett fält med alla de stora namnen. Världsmästarinnan Eleanor Patterson och Europamästarinnan Mahuchikh möts för första gången sedan VM. Lägg till mångkampssuveränen Nafti Thiam med höjdhopp som specialitet och vi kan vänta en riktigt vass tävling.

100 meter, damer: Shelly-Ann Fraser-Pryce drog sig ur galan i Lausanne strax före start med lätta känningar i baklåret. Hon finns ännu med i startlistan för Bryssel. 35-åringen som i år är bättre än någonsin har radat upp supertider hela sommaren.

800 meter, herrar: Alla medaljörerna från VM i Eugene är med här med vinnaren Emmanuel Korir i spetsen. Något att bita i för färske Europamästaren Mariano Garcia och silvermedaljören Jake Wightman som ju överraskande vann VM-guldet på sin specialdistans 1 500.

SVT sänder Diamond League från Bryssel på fredag klockan 20 i SVT1/SVT Play (från klockan 19.15 på SVT Play).

KLIPP: Duplantis pik till sprintstjärnan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Duplantis pikade Fraser-Pryce på presskonferensen. Foto: Diamond League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.