Hårds höjdare. Foto: Bildbyrån

Hårds höjdare: ”Mondo är i ett eget universum”

Uppdaterad
Publicerad

Med knappt tre veckor kvar till OS blir förstås Diamond League-tävlingen i Stockholm en viktig värdemätare för friidrottarna. Här listar Jacob Hård sina höjdpunkter inför tävlingen, som du ser direkt i SVT från 15.00.

Armand Duplantis

I torsdags flög han lekande lätt över 6,01 i Oslo och hade sedan ett lovande försök på världsrekordet 6,19. Starka motståndare på plats men Mondo är i ett eget universum.

Daniel Ståhl

Precis som Duplantis är han en imponerande stabil världsetta som dominerar världsscenen i diskus. Upplägget med ett avgörande finalkast öppnar dörren på glänt för konkurrenterna. Mycket starkt startfält där Simon Pettersson är en.

Sagnias återkomst

Khaddi Sagnia genomgick en mindre knäoperation i maj och gör nu första utomhustävlingen för säsongen. Ett viktigt test i hård konkurrens fyra veckor före OS.

Rekord-Roos

Tre gånger har Fanny Roos förbättrat det svenska rekordet i kula den här säsongen. På Stadion möter hon fyra konkurrenter från årets topp-tio i världen där Roos själv är nummer åtta.

Medeldistans-herrarna

Andreas Kramer (800 meter) och Kalle Berglund (1 500) har tagit plats i den internationella eliten. Intressanta avstämningar av Tokyoformen väntar.

KLIPP: Usain Bolt sätter världsrekord på 100 meter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.