Svenska stavdrottningen Angelica Bengtsson – med sikte på OS

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson känner sig fylld av tillförsikt inför OS-året 2020. SVT Sport träffar svenska stavdrottningen som gjort en del förändringar inför säsongen.

– Jag har förbättrat min löpning, men inte bara snabbheten utan hållningen och hur jag springer med staven, säger Bengtsson till SVT Sport.

Sätrahallen i södra Stockholm: Angelica Bengtsson körde ett lätt träningspass – utan stavhoppning – inför tisdagens tävling, efter en helg där hela Sveriges idrottsfokus har legat på Armand Duplantis och hans magiska 6.17-hopp.

– Han är ”ung och dum”, säger Angelica Bengtsson med ett leende.

Är det som att han inte förstår att det han gör ska vara omöjligt?

– Ja, precis, brister Angelica ut i ett gapskratt.

Förbättrat löpningen

Angelica Bengtsson tar sig an friidrottssäsongen med tillförsikt. I fjol gjorde hon sin bästa säsong någonsin: hon satte personliga rekord både inomhus och utomhus och blev sexa i VM.

– Jag har förbättrat min löpning, men inte bara snabbheten utan hållningen och hur jag springer med staven, säger Angelica Bengtsson.

Än så länge är EM-medaljen från 2016 hennes främsta merit, och nu hägrar OS i Tokyo. Angelica Bengtsson har lärt sig att livet är viktigare än all träning. Ett tag bodde hon i Frankrike, men återvände hem till Växjö.

– Det enda spännande som händer är träningen, säger Angelica Bengtsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.