Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Henrik Larsson om OS-målet. Foto: Christine Olsson/TT

Henrik Larsson om målen i OS: ”Då blir jag väldigt missnöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson är uttagen i OS-truppen.

Då har han ett tydligt mål – nå finalen i 100 meter och slå sitt svenska rekord.

– Om jag inte lyckas med det blir jag väldigt missnöjd, säger han till SVT Sport.

En barndomsdröm gick i uppfyllelse när Henrik Larsson fick reda på att han var uttagen till OS. 24-åringen kom fyra i EM trots en hackig uppladdning med sjukdom – nu har han höga förhoppningar på sig inför OS.

– Mitt mål är att jag ska vara i mitt livs bästa form väl på OS. Om jag är det så är min nivå precis under 10 sekunder eller precis över, det ska rent historiskt räcka till en finalplats. Mitt fokus är att nå en final, men jag tar det ändå stegvis och lopp för lopp.

OS i Paris 2024

Kan du nå en finalplats?

– Det tror jag. Så länge allt går som det ska och tärningen rullar på så tror jag jag har en chans på det.

Hur ser du på möjligheterna att slå ditt svenska rekord på 10,08?

– Det är definitivt någonting som jag vill slå, om jag inte lyckas med det blir jag väldigt missnöjd. Jag har tre 100 meter-tävlingar innan OS. Oavsett om jag slår det innan OS eller inte så är målet att putsa det.

Larsson är en av 15 friidrotts utövare uttagna i truppen. Ytterligare en uttagning väntar och den presenteras den 26 juni, truppen spikas sedan 3 juli. OS i Paris startar 24 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet